Gestionar la reputació en línia d’una empresa i en el nostre cas d’un Restaurant, és una tasca laboriosa i complicada que no es pot deixar a l’atzar: el nostre restaurant es pot veure afectat per una greu crisi de reputació: una remor mal intencionada, un client insatisfet que parla malament de nosaltres, un error nostre, etc… qualsevol problema mal gestionat es pot fer viral amb les noves eines d’internet i el restaurant ha d’estar preparat per gestionar una crisi d’aquest tipus.

En aquesta entrada volem deixar alguns consells necessaris per Gestionar la nostra Reputació online:

  • Dedica temps: de vegades no dediquem el temps necessari a gestionar la nostra reputació, ens connectem amb poca freqüència, atenem amb rapidesa i de manera automàtica i això no és fer una bona gestió. La persona encarregada de la Reputació del nostre restaurant s’hauria de connectar diàriament i dedicar una bona estona a veure que es diu de nosaltres a les xarxes, a contestar els comentaris dels usuaris, etc.
  • Respondre qualsevol intervenció, pregunta o suggeriment de qualsevol dels seguidors: sempre hem de contestar els comentaris, ja siguin positius o negatius, un restaurant que contesta els seus clients de forma correcta i personalitzada sempre dóna molta més confiança a futurs clients que puguin llegir-lo.
  • Tractar de manera particular els clients: cada client és únic, no podem utilitzar respostes automatitzades o estàndard per a tots els comentaris encara que siguin similars. Per això cal dedicar temps a contestar cada requeriment, de forma personalitzada, sobretot els comentaris negatius, intentant sempre donar solucions i transmetent el nostre esperit de millora.
  • Centreu-vos en els temes i continguts que són d’interès dels nostres seguidors: a través dels comentaris dels nostres clients podem aprendre moltes coses i detectar molts aspectes a millorar.
  • Les eines de Reputació online ens ofereixen una gran oportunitat de dialogar amb el client, de la teva a la teva, i obtenir molta informació sobre els seus gustos, necessitats, etc.